Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.207.137.4 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
4 berichten.
Richard Bosch Richard Bosch uit Assen schreef op 19 juni 2018 om 20:31:
Wandel al vele jaren in het bos bij Gieten met de hond. Zo ook langs wat ooit de Minister Kan bank was, vreemd genoeg is de naam verwijderd, wat is daar de reden van?
Henk Bult Henk Bult uit Nieuwe-Pekela schreef op 30 april 2018 om 18:06:
Geachte , echte ouwe inwoners van Gieten, ook de andere geinteresseerden . Mijn Grootvader, ik ben de zoon van Frouwe Tea, Harm Rijkent reed ooit de eerste auto van Gieten. Hij kocht deze auto van het Oostenrijkse Hof, na de verloren eerste Wereldoorlog. Niet voor eigen plezier maar om als taxi te gebruiken, merk Windhoff ,gebouwd in Rheine, Duitsland. Zo haalde hij o.a. het meisje van de dokter ermee van het station. Het was een luxe auto met een kabine achterin en een open chauffeursplaats voor. Begin jaren 20 kreeg hij er een botsing mee. Geen verzekering ,een jarenlang proces, eindigende in 1928 ineen faillissement, door de broers Dijkhuizen samen aangevraagd. alles werd per opbod verkocht en teruggekocht door de familie. Moeder vertelde hoe haar moeder er bij stond te huilen. Gevolg was dat opa geen bedrijf meer mocht runnen . Daardoor werd Hennie er al snel de baas, ook met de nodige diploma s, net als opa. En later de eigenaar. tot zijn dood, een echte vakman. Er is meer over te vertellen maar bestaat er nou nergens een foto van deze Windhoff ? Hij kwam ook voor op het plakplaatje dat op de eigen gemaakte fietsen werd geplakt. Veen plezier met UW geheugen.
Jan Albert Bezema Jan Albert Bezema uit Roden schreef op 20 maart 2018 om 16:32:
Leuke site is dit. Ik heb als kind 10 jaar in Gieten mogen wonen (van 1970/1971 tot 1980/1981) en bewaar hele warme herinneringen aan het dorp en de prachtige omgeving. Toen wij er kwamen wonen, had je nog de gebroeders Dijkhuizen. Twee die alles met hout konden (verbijsterend) en de smit die ook een hele aimabele man was. Verder een kleermaker die in mijn herinnering nog op tafel voor het raam zat en natuurlijk de melkboer en de vuilnisman die met paard en wagen aan de deur kwamen. Van Jannes Middelbrink heb ik nog ergens een handgemaakte visvergunning liggen die ik met mijn opa bij hem had opgehaald om een dagje met hem te kunnen vissen in de Oostermoerse Vaart. Langs deze weg de groetjes aan iedereen die zich mij herinnert en die ik mij herinner. Als ik nog ergens foto's aantref, dan meld ik me weer.
Redactie Het Collectieve Geheugen van Gieten Redactie Het Collectieve Geheugen van Gieten schreef op 1 oktober 2017 om 12:28:
Dit is al het derde gastenboek in het bestaan van Het Collectieve Geheugen van Gieten. Af en toe moeten we verhuizen met de site en dan kan het gastenboek niet mee. Dat is nu voorbij. Deze blijft. Als u iets over de site wilt zeggen dan bent u bij deze van harte uitgenodigd. De oude gastenboeken zijn trouwens nog wel te lezen bij "Rubrieken".